سوالات متداول

اصولا در مورد کاربرد پرینترهای سه بعدی نمی توان محدودیت خاصی قائل شد. این تکنولوژی با توجه به گستردگی و تنوع بالای فناوری های مورد استفاده در آن در انواع و اقسام صنایع پیشرفته تا کاربرد های بسیار پیش پا افتاده ی روزانه کاربرد و استفاده دارند. مثلا از ساخت قطعات بسیار پیشرفته هواپیما در صنایع هوا فضا گرفته تا ساخت یک اسباب بازی بسیار ساده می توان از پرینترهای سه بعدی کمک گرفت. البته قطعا نوع و سطح تکنولوژی پرینتر های سه بعدی مورد استفاده در هر رده ی کاربردی موثر است و مثلا استفاده از یک پرینتر سه بعدی EBM برای ساخت یک قطعه ی اسباب بازی ساده چندان مقرون به صرفه و منطقی نمی باشد. پرینتر های سه بعدی FDM وDLP دو نوع از تکنولوژی های بسیار مرسوم و ارزان قیمت پیرنتر های سه بعدی هستند که در دنیای امروز برای مصارف عمومی از آن ها استفاده می شود. قطعات ساخته شده توسط این پرینتر ها از جنس پلیمر های گوناگون همچون PLA, ABS, PETG  و … می باشند که در ساخت انواع قطعات صنعتی با سطح تکنولوژی متوسط، ساخت ماکت های معماری، قطعات پروتوتایپ، مدل های اولیه ی ریخته گری و سفال و سرامیک و بسیاری کاربرد های غیر قابل تصور دیگر مورد استفاده قرار می گیرند.

اگر فایل قطعه ی مورد نظر خود را در اختیار دارید، کافیست تا آن را برای ما ارسال کنید تا در کم ترین زمان ممکنه آن را برای شما پرینت کنیم. اگر قطعه ی مورد نظر شما تنها یک ایده ی ذهنی است می توانید آن را با طراحان و مهندسان افزا سازان نمای سوم در میان بگذارید تا با بالاترین دقت و کیفیت ممکنه برایتان طراحی و پرینت کنیم. همچنین اگر از قطعه ی مورد نظرتان نمونه ی فیزیکی مشابه دارید می توانید آن را برای ما ارسال کنید تا از قطعه ی مورد نظرتان اسکن تهیه نموده و نمونه ی پلیمری آن را با بالالترین دقت ممکنه برایتان کپی نماییم.

قیمت گذاری قطعات پرینت سه بعدی با توجه به نوع تکنولوژی مورد نیاز، ابعاد قطعه، جنس قطعه ای که قرار است پرینت شود، پیچیدگی های هندسی قطعه ی مورد نظر، دقت ابعادی و بسیاری فاکتور های مهم دیگر انجام می گیرد. بنابراین بهتر است برای اطمینان از هزینه ی پیش روی شما برای پرینت یک قطعه، آن را برای ما ارسال نموده تا شما را از قیمت دقیق آن مطلع نماییم.

همانگونه که پیش از این نیز اشاره نمودیم، محدودیت چندانی در نوع قطعات قابل پرینت وجود ندارد. در واقع برای هر قطعه ای سطحی از فناوری چاپ سه بعدی وجود دارد تا قطعه ی  نهایی را برای مشتری فراهم نماید. برای اطلاع از نحوه ی پرینت قطعه  یا ایده ی مورد نظرتان کافیست تا آن را برای ما ارسال نموده تا از مشاوره ی رایگان ما در این زمینه بهره مند گردید.

اصولا در این زمینه محدودیت خاصی وجود ندارد. هر نرم افزار طراحی سه بعدی یا اصطلاحا CAD که توان تولید خروجی STL را داشته باشد را می توان برای این کار استفاده نمود. در حال حاضر نرم افزارهای متعددی همچون CATIA, SOLIDWORKS, INVENTOR, RHINOCORES,… وجود دارند که می توان از آن ها برای این کار بهره برد. گرچه از نظر کیفیت خروجی فایل های ساخته شده و نیز کاربر پسند بودن، نرم افزار SOLIDWORKS نسبت به بقیه ی نرم افزار ها بیشتر توصیه می گردد.

تکنولوژی های متعدد و متفاوتی در حوزه ی پرینترهای سه بعدی وجود دارند. برخی از این تکنولوژی ها پلیمر های ترموپلاستیک را به عنوان مواد اولیه مصرف می کنند و برخی دیگر از رزین های فوتوپلیمر ترموست به این منظور استفاده می کنند. در سال های اخیر پرینترهایی تولید و عرضه شده اند که توان ساخت قطعات با انواع آلیاژ های فلزی را دارند. به طور کلی بسته به هدف از طراحی و کاربرد قطعه ی مورد نظر، می بایست تکنولوژی مناسب را انتخاب نمود.

ساخت افزایشی یا Additive manufacturing نام علمی تر و آکادمیک تر همان پرینترهای سه بعدی است. وجه تسمیه آن به دلیل نوع و فرآیند ساخت قطعات با این فرآیند است. تا پیش از ظهور پرینترهای سه بعدی عموم روش های ساخت و تولید مبتنی بر روش های کاهشی یا براده برداری مانند تراشکاری، فرزکاری و … بود ولی در روش پرینت سه بعدی به دلیل این که قطعات به صورت لایه به لایه و به صورت افزایشی ساخته می شوند به آن ساخت افزایشی گفته می شود. این فرآیند یک روش کاملا انقلابی و متفاوت نسبت به سایر روش های سنتی محسوب می شود.

به دلیل نوع فرآیند ساخت قطعات در این روش که به صورت افزایشی و لایه به لایه می باشد و نیز امکان ساخت قطعات با تیراژ بسیار محدود و نیز فراهم شدن ساخت قطعاتی با شکل و احجام بسیار پیچیده و نامنتظم که پیش از این در روش های سنتی دستیابی به آن ها بسیار دشوار و تا حدودی نا ممکن بود به روش ساخت با پرینتر های سه بعدی انقلاب صنعتی چهارم اطلاق می شود.

پیمایش به بالا